Podcast

Redaktionen för Icanyheter serverar och kommenterar veckans hetaste rubriker och insikter inom dagligvaruhandeln.
AVSNITT

Avsnitt 7: Butiksdöden inom dagligvaruhandeln, debatten om motarbetade aktörer och shoppingturism

I veckans avsnitt diskuterar redaktionschef Pontus Edman med reportrarna Thomas Ohlén och Ellen Larsson följande; Butiksdöden inom dagligvaruhandeln, debatten om motarbetade aktörer och shoppingturism.
Avsnitt 6: Brottsproblem, Matrebellerna expanderar och e-handelns påverkan

Ungdomsvåld, hot och trakasserier i butik är ett stort problem. Flera handlare tycker att politikerna gör för lite. Matrebellerna expanderar. I veckan öppnade Min matbutik i Borlänge. Butiksdöden har drabbat detaljhandeln, men dagligvaruhandeln har varit förskonad.

Avsnitt 5: CBS:s apotekssamarbete, Lifvs satsning och nya tobakslagen som väckt frustration

CBS inleder ett samarbete med Lloyds apotek. Den obemannade butikskedjan Lifvs ska öppna i Skåne och Örebro och har som mål att inom några år ha 300 butiker. Nya tobakslagen har väckt frustration bland handlare och butiksägare.Avsnitt 4: Icas lagersatsning, svinnsatsningar och effektiva butiker

I veckans avsnitt samtalar redaktionschef Pontus Edman med reportrarna Thomas Ohlén och Ellen Larsson om Icas lagerbygge i Brunna, om att alla talar om svinn och om Sveriges mest effektiva butiker.

Avsnitt 3: Apotea, Coop samt att generationsskiften inte är någon självklarhet

I veckans avsnitt diskuterar reportrarna Thomas Ohlén, Susan Berzelius och Ellen Larsson följande; Apotea ger sig in i dagligvarumatchen, Coop konkurrerar med sina egna franchisetagare och generationsskiften är ingen självklarhet.

Avsnitt 2: Ica anställer egna chaufförer, lanthandel i stan, Coops omställning av Netto-butikerna.

I veckans avsnitt diskuterar redaktionschef Pontus Edman och reportrarna Susan Berzelius och Ellen Larsson följande: Ica går old school och anställer egna chaufförer, kändiskockar startar lanthandel i stan, Coop ska ställa om en Netto-butik om dagen.
Avsnitt 1: Coops första "Nettobutiker", Mathems nya vd och Plastskatt.
Thomas Ohlén har besökt en av Coops tre pilotbutiker som konverterats från Netto, "varför just plastpåsar?, frågar Ellen Larsson och Pontus Edman undrar när Mathem ska gå med vinst.
Snart Premiär